دنبال چی میگردی؟
نام محصول مورد نظر خودت رو در بخش زیر وارد و روی جستوجو کلیک کن
روغنهای خوراکی چربیهای نباتی یا حیوانی هستند که بخش قابل توجهی از نیاز روزانه برای تغذیه بدن است. این روغنهای از گیاهانی مثل آووکادو، انگور، کنجد، ذرت، فندوق و … استخراج میشود و امروزه در طبخ اکثر غذاها نیز استفاده میشود، پس باید خرید روغن خوراکی را با دقت بالا انجام داد چرا نقش مهمی در آشپزخانهها دارد.
با شناخت این روغنهای خوراکی به راحتی میتوانید تصمیم بگیرید که از کدام یک از آنها استفاده کنید و برای خرید روغن خوراکی چه تصمیمی داشته باشید. این روغنهای عبارتند از:
روغن کنجد را از دانههای گیاه کنجد استخراج میکنند. از زمان قدیم از این روغن پرخاصیت در آشپزی، خورد و خوراک هم استفاده میکردند. در بسیاری از بخشهای آفریقا، جنوب شرق آسیا و بیشتر بخشهای خاورمیانه از روغن کنجد در طبق غذاها و آشپزی کردن نیز استفاده میکنند. از آنجایی که این روغن توانایی تحمل حرارت بالا را هم دارد از آن در سرخ کردن و پختن غذاهایی با حرارت بالا نیز میتوان استفاده کرد.
روغن کنجد، از نظر خواص و مواد مغذی که داخل ترکیبات خود دارد بسیار غنی است. در هر یک قاشق غذاخوری این روغن 120 کالری و 13 گرم چربی اشباع شده وجود دارد. این روغن سرشار از اولئیک اسید، لینوئیک اسید، ویتامینهای E،K، چربیهای اشباع شده و چربیهای اشباع نشده است.
امروزه روغن کنجد به دو شکل متفاوت به بازار عرضه شده است، روغن کنجد بو داده و روغن کنجد معمولی. روغن کنجد بو داده کمی تیرهرنگ است و از آن برای بو دادن آجیل و خوردن غذاهای سرد استفاده میکنند. از روغن کنجد معمولی هم در پختوپز و بخش طبخ غذا استفاده میکنند. این روغن یک روغن بسیار سالم و مناسب برای سرخ کردن و پختن غذا است.
در هرصورت روغن کنجد معمولی و بوداده، باید در یخچال نگهداری شود تا از فاسد شدنشان جلوگیری شود.
روغن آفتابگردان یک روغن غیرفرار است که ریشه آن به کشورهای آمریکایی بازمیگردد. یکی از پرمصرفترین و رایجترین روغنهای خوراکی در بین مردم، روغن آفتابگردان است. این روغن انواع مختلفی چون مایع، جامد، نیمه جامد و… دارد. هر کسی بنابر استفاده خود نوع مختلفی از این روغن را انتخاب میکند. روغن آفتابگردان نقطه دود بالایی دارد به همین دلیل، بدون هیچ استرس و دغدغهای میتوانید از آن استفاده کنید. برای خرید روغن خوراکی آفتابگردان به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید.
روغن آفتابگردان سرشار از مواد معدنی، املاح، آنتی اکسیدان، آلفا توکوفرول، استرول، فسفولیپید، ویتامینE-A-D، امگا3، اسید چرب ترانس، لسیتین، کارنتوئید، اسید چرب اشباع شده و.. است. ارزش غذایی این روغن بسیار بالا است و از طرف دیگرغنی بودن این روغن باعث شده تا بتواند علاوه بر درمان در بخش خوراکی از آن استفاده کرد.
روغن زیتون را با استفاده از روشهای حرارتی و شیمیایی از هسته زیتون استخراج میکنند. روغن زیتون فرابکر، روغن زیتونی است که میزان اسیدیته آن حدود 0.8 است. نوع فرابکر آن هیچگونه مواد افزودنی و شیمیایی ندارد، به همین دلیل خواص درمانی و خوراکی بسیار بالایی خواهد داشت. این نوع روغن زیتون بدون استفاده از حرارت تهیه میشود به همین دلیل علاوه بر اینکه خواص خود را کاملا حفظ میکند، عطر و طعم بینظیری دارد. خرید روغن خوراکی زیتون و جای دادن آن در وعدههای غذایی گامی مثبت برای تغذیه سالم است.
در هر 100 گرم روغن زیتون فرابکر حدود 76 درصد امگا3، 7 درصد امگا6، 73 درصد چربی اشباع نشده، 8 درصد چربی اشباع شده، مقداری ویتامینK وE و D، وجود دارد.
زیتون میوهای بسیار غنی و پرخاصیت است. استفاده از میوه و روغن زیتون در سلامت پوست و مو و بسیاری از بیماریهای درونی بدن تاثیرگذار خواهد بود. روش تهیه روغن زیتون بکر، همانند روغن زیتون فرابکر است. در تهیه این روغن زیتون هم از هیچگونه مواد افزودنی و شیمیایی استفاده نمیکنند، به همین دلیل عطر و طعم بسیار خوشی دارد و تمام خواص خوراکی و درمانی خود را هم حفظ میکند.
از طرفی؛ روغن زیتون بکر به دلیل اینکه، همانند روغن زیتون معمولی تحت حرارت قرار نگرفته است خواص خود را حفظ کرده است. اگر این روغن هم تحت حرارت قرار بگیرد، حدود 40 درصد ترکیبات مفید خود را از دست میدهد. تنها تفاوت روغن زیتون بکر با روغن زیتون فرابکر در میزان اولئیک اسید موجود در ترکیبات آنها است. روغن زیتون بکر میزان اولئیک اسید بالاتری دارد به همین دلیل عطر و طعم آن، به مراتب بسیار بهتر از روغن زیتون فرابکر است.
اما امروزه در بازار خوارکی، روغن زیتون فرابکر بسیار بیشتر از روغن زیتون بکر موجود است و به فروش میرسد.
روغن کانولا از گیاهی زرد رنگ به نام گیاه کلزا استخراج میشود. دانههای این گیاه حدود 44 درصد روغن دارند و از آنها به عنوان یک گیاه پرخاصیت و غنی نامبرده میشود.
بهترین و سالمترین روش برای استخراج روغن کانولا استفاده از روش پرس اولیه است. در این روش حدود 60 درصد روغن از گیاه کلزا استخراج میشود، در مرحله بعدی سعی میکنند تا با استفاده از حلال باقیمانده این روغن را خارج کنند.
این روغن دارای نقطه دود بالایی حدود 220 درجه است، به همین دلیل بهترین گزینه برای سرخ کردن و پخت و پز غذا است. علاوه بر آن میتوان از روغن کانولا در طبخ غذاهای سرد و سالاد استفاده کرد.
این روغن خوراکی سرشار از اسید اولئیک، آلفا لینولنیک، چربیهای اشباع، ویتامین E و K است. علاوه بر این موضوع میتواند انرژی و کالری موردنیاز بدن را تامین کند.
یکی دیگر از روغنهای خوراکی پرطرفدار که استفاده از آن در این چند سال اخیر رواج پیدا کرده، روغن پودر نارگیل است. این روغن که ارزش بالایی دارد از فشرده شدن و عصارهی قسمت سفید نارگیل تهیه میشود. این روغن خوراکی بر خلاف سایر روغنهای دیگر چون روغن زیتون تنها یک نوع دارد و از همان نوع، در دو بخش آشپزی و درمانی استفاده میکنند. این روغن کمی غلیظ است و برای استفاده از آن بهتر است کمی حرارت ببیند و گرم شود.
روغن پودر نارگیل دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است. این روغن سرشار از آهن، فسفر، پتاسیم، ریبوفلاوین، نیاسین، تیامین، ویتامین E ، فیبر، کربوهیدرات، پروتئین، آب و انرژی بسیاری دارد.
در این مقاله سعی کردیم تا روغنهای خوراکی پرطرفدار و موجود در سایت فیلی را به شما معرفی کنیم. اکنون با مطالعه خواص درمانی و خوراکی، ارزش غذایی این روغنها بهتر میتوانید تصمیم بگیرید که کدام یک از آنها برای پخت و پز مناسب هستند. خرید روغن گیاهی فیلی با بهترین قیمت و کیفیتی مناسب.