عسل
عسل، شهد شیرین شفابخش برای انسان
عسل یکی از شیرینترین خوراکیهای است که پر از خواص و فواید است و از دیرباز نه تنها داخل سبد غذایی ایرانیان بلکه داخل سبد غذایی همهی جهانیان قرار دارد. در کنار دامپروری و کشاورزی، زنبورداری هم یکی از شغلهای مردم باستان بوده است. آیا میدانستید عسل (Honey) را تنها مادهای در طول تاریخ میدانند که هرگز فاسد نمیشود؟ عسلها را بر اساس گیاه و گلی که عسل از آن تولید شده است در دستهبندیها و نامهای مخلتفی میشناسیم.
خواص عسل
ارسطو و ابنسینا از خواص و فواید بینظیر این مادهی شگفتانگیز در کتاب خود نوشتهاند. آنقدر خواص و فواید عسل زیاد است که میتواند به تنهایی از آنها کتابی نوشت. بخشی از کتاب قانون که نوشتهی ابنسینا است دربارهی عسل اینچنین بیان میکند: « عسل، زداینده است، دهانهی رگها را باز میکند، رطوبتها را از بین میبرد، رطوبتها را از ژرفای بدن بیرون میکشد، لکههای سیاه چهره را حتی اگر کهنه باشد از بین میبرد، زخمهای تازه را به هم آرد، نم چشم را از بین میبرد، اشتها برانگیزد، توان بخش معده است، عسل پخته بسیار تغذیه دهنده است و پادزهر افیونخوردگی و نیش حشرات موذی، سگهار و قارچ سمی است. کسی که سم خورده عسل بخورد قی میکند و اثر سم خنثی میشود.»
مضرات و مشکلات استفاده بیش از حد عسل
این یک حقیقت است که خواص و فواید عسل بیشمار است، اما این مادهی شگفتانگیز مضراتی را هم بههمراه دارد. برای مثال استفاده بیش از حد آن میتواند باعث بروز حساسیت شود و حتی مسمومیت غذایی ایجاد کند. همچنین استفاده از عسل برای کودکان زیر دو سال توصیه نمیشود زیرا سم بوتولیسم ترشح میکند. شما میتوانید عسل مورد علاقهی خود را در همین صفحه بررسی و از خواص و مضرات آن آگاه شوید و سپس بهراحتی نسبت به خرید اقدام نمایید.